clauswillumsen.dk

clauswillumsen.dk

Forfatteren Claus Willumsens Blog

En litterær platform, en legeplads, for Claus Willumsen.
Her er der Fri Leg.

Poetisk Pamflet

LyrikPosted by clauswillumsendk Fri, June 01, 2018 15:58:37
Jeg har lavet en Poetisk Pamflet.
Det er ikke en bog, men hvad man, med en grov omskrivning, kunne kalde for et småtryk. Det er det nu ikke i Danmark, her er småtryk under sytten sider, men hvis vi tager den internationale bibliografiske standard, så har jeg lige netop holdt mig i småtryksafdelingen (48 sider).

På internationalsk hedder sådan en sag en Chapbook. Det er en lille bog, fra otte til firetyve sider, og den har en lang forhistorie. Tilsyneladende er Chapbook'en (Volksbuch på tysk) blevet meget brugt i 1500-tallet og langt op i tiden til at sprede alt lige fra sange til religiøs og politisk propaganda ud til den del af pøblen, der kunne læse. Læs denne fine indføring i Chapbook'en fra British Library

Jeg kom med det samme til at tænke på en pamflet.
Men det er ikke helt det samme. En pamflet er en lille tryksag om et aktuelt emne, ofte med et kritisk, satirisk eller ligefrem fornærmende indhold. Ikke desto mindre - jeg er jo forfatter, digter, ordbums osv. Jeg synes, at "Poetisk Pamflet" er et fint udtryk.


Min Chapbook, eller Poetiske Pamflet, hedder Visioner I-V, og den handler om at kunne se. Eller rent faktisk handler den om det stik modsatte: Om frygten for ikke at kunne se igen. Det er planen at tage min pamflet under armen, og så forære den væk til oplæsningsarrangementer.
Det er ihvertfald sådan, man gør i andre lande, kan jeg forstå. Man sætter sig ned og laver x antal Chapbooks, som man kan give væk.

Lad os lige tage den igen: Man sætter sig ned i sit køkken, flikker en flot pamflet sammen, og så forærer man den væk. Nu har jeg godt nok snydt hjemmefra og fået den trykt, da jeg ikke lige havde tiden og viden til at lave den selv, men ikke desto mindre. Lav en søgning på nettet, der er manualer med mere, så den næste Chapbook laver jeg selv.

Nå, men jeg har nu lavet tyve eksemplarer af den nyeste Poetiske Pamflet. Jeg har pakket mine ord ind i en flot, hjemmegjort pamflet, som jeg har lavet selv. Jeg har sågar syet ryggen på den selv. Det har taget mange timer at producere dem.
Og så skal jeg forære dem væk? Næ, nej, mon ikke folk er parat til at slippe en tyver for en Poetisk Pamflet?


Ja, det må tiden jo vise.
Jeg synes i hvert fald, at idéen om at lave sin egen Poetiske Pamflet er god. Så det vil jeg gerne prøve at lege lidt mere med. Men som sagt: næste gang laver jeg den selv.

  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post116

Lidt reaktioner på Lavender Proxy / Stedfortræderblomst

LyrikPosted by clauswillumsendk Fri, May 25, 2018 10:23:07

"Awesome!!! Like Your style!! 😊👍"

"👍👍👍"

"❤"

"Fabulous.👏👌"

"💛💛💛"

"Killer."

Jeg takker!

Du kan kan følge clauswillumsen.dk her: Instagram


  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post114

Digt fra "Lavender Proxy" / "Stedfortræderblomst"

LyrikPosted by clauswillumsendk Wed, May 16, 2018 10:59:05


  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post113

Spinal Puppet

LyrikPosted by clauswillumsendk Mon, April 30, 2018 10:30:39


  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post111

Stedfortræderblomst

LyrikPosted by clauswillumsendk Thu, April 12, 2018 10:53:53

Jeg har en temmelig fremskreden plan.
Man kan mene meget om de digte, jeg skriver (på engelsk) på Instagram: De er underlige, spøjse, måske endda uforståelige. Men kedelige, det er de ikke.

Jeg vil gendigte dem på dansk.
Ikke nødvendigvis kropsnært, måske mere ... så digtene taler til hinanden, supplerer hinanden.

Og arbejdstitlen bliver "Lavender Proxy / Stedfortræderblomst".
Jeg er helt sikker på, at det kommer der ikke en bestseller ud af, men da jeg har forladt hele idéen om at nå bredt ud, gør det mig ikke noget. Mainstream og kendthed lader jeg andre om.

(Godt nok arbejder jeg på en novellesamling som, med lidt held, kan blive læst af mere end en håndfuld, men heller ikke her drives jeg af ønsket om et gennembrud. Hellere blive læst af tre tilfredse læsere end af hundrede, der trækker på skuldrene).

Tilbage til "Stedfortræderblomst":
Her er en hurtig gendigtning, så I får en idé om, hvad det er, jeg vil.

Antenne

De bærebølger
der rejser mellem mit jeg
og de ord som skaber dig
bliver forstærket af
forstillelsen.  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post110

Visioner 1-5 (2018)

LyrikPosted by clauswillumsendk Wed, April 11, 2018 14:36:41

  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post109

Digt fra Instagram

LyrikPosted by clauswillumsendk Wed, April 11, 2018 12:39:10


  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post108

Forfattermatiné - 3 oplæsninger

LyrikPosted by clauswillumsendk Tue, April 03, 2018 10:08:25
Den 10. marts afholdt clauswillumsen.dk i samarbejde med Antikvariat 2B den første (i en forhåbentlig lang række) Forfattermatiné, hvor tre forfattere læste op for et lille, men lydhørt publikum. Her er 3 videoer derfra.

Værten Claus Willumsen introducerede gæsterne, som læste op fra værker af eget valg. Der blev læst digte og uddrag fra romaner, og publikum fik en snak med forfatterne. Det var ret hyggeligt, og næste gang lægger vi også en video op med en oplæsning af værten selv.

Hvis du har lyst til at læse op, så kontakt mig på info@clauswillumsen.dk.  • Comments(0)//bloggen.clauswillumsen.dk/#post105
Next »